15.000 pachete cu țigări confiscate

0
25

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au ridicat în vederea confiscării, în cadrul unor acțiuni desfășurate în zona de responsabilitate, 39.540 pachete de țigări de proveniență duty-free ori extracomunitară, în valoare de aproximativ 463.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.
În cursul nopții de joi spre vineri, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus – I.T.P.F. Sighetu Marmației, a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 00.10, polițiștii de frontieră au observat, pe albia pârâului Laura, mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat spre interiorul țării, mai multe colete voluminoase. Imediat, polițiștii au acționat pentru reținerea celor în cauză, dar în momentul în care bărbații au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin. Au fost anunțate și autoritățile de frontieră din Ucraina despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului.
Ulterior, la fața locului au fost descoperite 30 de colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului. În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 15.000 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.
Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 175.500 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări.

Peste 10.000 de pachete găsite la Teceu Mic

Joi, 16 decembrie, și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău au organizat și desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigarete în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 18.00, polițiștii de frontieră au observat, pe direcția localității Teceu Mic, mai multe persoane care se deplasau dinspre râul Tisa spre interiorul țării, transportând colete voluminoase. Polițiștii au acționat pentru reținerea persoanelor, efectuând somațiile legale prin voce. Deoarece nu s-au supus, polițiștii de frontieră au executat un foc de avertisment în plan vertical, cu armamentul din dotare, respectând prevederile legale. Cu toate acestea, persoanele au abandonat coletele și au reușit să se întoarcă pe teritoriul statului vecin. Imediat au fost anunțate despre eveniment și autoritățile de frontieră din Ucraina, în vederea cercetării în comun a cazului. Coletele au fost transportate la sediul sectorului, iar în urma inventarierii s-a constatat că acestea conțineau cantitatea de 10.250 pachete cu țigări provenite din magazine de tip duty-free, în valoare de 119.925 lei.

Țigări, în valoare de 167.193 lei, depistate și la Săpânța

O acțiune similară a fost desfășurată și în zona de competență a SPF Sarasău, dar pe raza localității Săpânța. Polițiștii de frontieră au observat mai multe persoane care au traversat râul Tisa în țara noastră, transportând în spate colete voluminoase. Și de această dată, persoanele au fost somate să se oprească, însă nu s-au supus, au abandonat coletele și s-au întors pe teritoriul statului ucrainean. În imediata apropiere, polițiștii de frontieră au descoperit un autoturism, înmatriculat în România și 18 colete voluminoase. Mașina și coletele au fost transportate la sediul sectorului, iar în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 14.290 pachete cu țigări provenite din magazine de tip duty-free, în valoare de 167.193 lei. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul, în valoare de circa 10.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul instituției până la finalizarea cercetărilor.
În ambele cauze, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, iar în continuare se derulează verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.