Viza lui Novak Djokovic anulată de ministrul imigrației Alex Hawke 

0
23

Alex Hawke, ministrul australian al imigrației, a anulat viza australiană a lui Novak Djokovic „pe motiv că era în interesul public să facă acest lucru”.

Ministrul Imigrației, Alex Hawke, și-a folosit puterile discreționare pentru a anula din nou viza lui Djokovic, după ce o instanță a anulat o revocare anterioară și l-a eliberat luni din detenția pentru imigranți.

„Astăzi mi-am exercitat puterea, în conformitate cu secțiunea 133C(3) din Legea privind migrația, de a anula viza deținută de domnul Novak Djokovic din motive de sănătate și de ordine publică, pe baza faptului că este în interesul public să fac acest lucru”, a declarat Hawke într-un comunicat.

Decizia a fost luată după ce ministrul a avut nevoie de mai multe zile pentru a analiza această decizie. Djokovic și echipa sa de avocați vor face apel, iar sârbul va merge din nou în instanță pentru această decizie.

În momentul de față, aceasta este de fapt un ordin de re-expulzare pentru campionul de la Australian Open.

„Anularea vizei lui Dokovic este pentru a proteja sacrificiile australienilor”

Premierul Australiei, Scott Morrison s-a pronunțat cu privire la decizia de anulare a vizei lui Novak Djokovic, susținându-l pe ministrul imigrației și spunând că această decizie a fost luată pentru a proteja sacrificiile făcute de australieni în timpul pandemiei.

„Am luat notă de decizia ministrului pentru imigrație în legătură cu viza domnului Novak Djokovic.”, a spus Morrison într-o declarație, citat de The Guardian.

„Înțeleg că, în urma unei analize atente, ministrul a luat măsura de a anula viza deținută de domnul Djokovic din motive de sănătate și de ordine publică, pe baza faptului că a fost în interesul public să facă acest lucru.

Această pandemie a fost incredibil de dificilă pentru fiecare australian, dar am rămas uniți și am salvat vieți și mijloace de trai.

Împreună am obținut una dintre cele mai scăzute rate de mortalitate, cele mai puternice economii și cele mai ridicate rate de vaccinare din lume.

Australienii au făcut multe sacrificii în timpul acestei pandemii și se așteaptă, pe bună dreptate, ca rezultatul acestor sacrificii să fie protejat.

Aceasta este ceea ce face ministrul prin această acțiune de astăzi.

Politicile noastre puternice de protecție a frontierelor au menținut australienii în siguranță, atât înainte de COVID, cât și acum, în timpul pandemiei.

Din cauza procedurilor legale în curs de desfășurare, nu voi face niciun alt comentariu.”

(sursa: Mediafax)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.