Marți, 1 februarie, sunteți așteptați la donare de sânge!

0
26

Echipa Rotaract Baia Mare TEAM și Rotary Baia Mare organizează o nouă campanie de donare de sânge.
Dacă aveți peste 18 ani, sunteți așteptați în data de 1 februarie, între orele 7,30-11,30, la Centrul de Transfuzie Sanguină, Baia Mare, str. George Coșbuc, nr. 20/C, pentru a contribui la ameliorarea nevoii drastice de sânge a celor care se luptă pentru viața lor.
În acest sens se va realiza și extragerea la tombolă, la care au participat donatorii lunii ianuarie 2022. Donatorii cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani care se vor alătura marți vor putea să participe și ei la tombola lunii februarie.
Centrul de Transfuzie Sanguină este deschis donatorilor de luni până vineri, între orele 7,30 – 11,30.

Condiții pentru a dona:
• Vârsta cuprinsă între 18-62 ani • Greutate 50-100 kg femeile, 60-110 kg bărbații • Tensiunea arterială: maximă să nu depășească 200 mmHg, iar minimă 100 mmHg • Donatorul să nu prezinte afecțiuni de genul: boli de piele, sechele pulmonare, operație de ulcer • Intervalul de timp între două donări de sânge nu poate fi mai mic de 72 zile • Persoanele care s-au vaccinat împotriva virusului SARS-CoV-2 cu serul de la Pfizer sau Moderna pot dona sânge după 7 zile de la administrarea vaccinului, iar persoanele care s-au vaccinat cu AstraZeneca sau Johnson&Johnson pot dona sânge după 4 săptămâni.
Evenimentul face parte din proiectul „Donează Sânge, Salvează Vieți!”, finanțat de către Corpul European de Solidaritate al Uniunii Europene, implementat de Rotaract Baia Mare TEAM.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.