Ciurgăul de la Fărcaşa – izvor sau ghenă?

1
78

“Cum ajungem la izvor?/Luaţi-vă după PET-uri…”, a sunat îndrumarea spre un celebru izvor al Fărcaşei, pe care iniţial am crezut-o ironică.
La marginea satului Fărcaşa, într-un loc superb de altfel, unde sunt inclusiv filigorii amenajate pentru picnic, se află Ciurgăul, un izvor căruia unii îi atribuiau proprietăţi vindecătoare, alţii doar proprietăţi minerale.
La prima gustare, nu am simţit nici gust mineral, nici sulfuros, nici asprime carbogazoasă. Ceea ce nu-l face cu nimic mai puţin valoros pentru localnici. Nu pentru toţi. La izvor, e plin de gunoaie, de PET-uri şi de tot felul de alte gunoaie aruncate. La plecare, ne-am mai şi intersectat cu un automobilist care ne-a întrebat dacă e cineva în zonă… iar în spate avea sacul negru cu gunoi… Ironia sorţii face ca izvorul Ciurgău din Fărcaşa să fie poziţionat undeva pe dealul pe care, în vârf, se află celebrul depozit de deşeuri încă nefolosit de la Sârbi.

1 COMENTARIU

  1. Nici animalele nu se c*ca unde mananca, daca nu au de ales. Da romanii sunt mai breji, isi c*ca gunoaiele peste tot, mai ales in paduri si surse de apa. Apoi ne vrem destinatie turistica. ca si pe marginile drumurilor e plin de gunoaie, dapoi in paduri.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.