Delegație oficială a Consiliului Mondial al Bisericilor din Geneva, în vizită la Episcopia Maramureșului și Sătmarului

1
56

Preasfințitul Iustin, episcopul ortodox al Maramureșului și Sătmarului, a primit în data de 16 martie, cu multă ospitalitate la Reședința Centrului Eparhial, delegația Consiliului Mondial al Bisericilor din Geneva, care se află într-o vizită oficială în România.
Oficialii străini sunt interesați de modul în care Biserica Ortodoxă Română este implicată în primirea refugiaților ucraineni, ținând cont de faptul că, pe aria teritorială a Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, sunt două puncte de trecere a frontierei, Sighetul Marmației în județul Maramureș și Halmeu în județul Satu Mare. Preasfințitul Iustin le-a explicat faptul că Biserica este implicată foarte dinamic și activ în primirea fraternă și purtarea de grijă creștinească față de toți cei care trec granița în România, fie că aceștia rămân aici sau doar tranzitează teritoriul țării noastre în drum spre țările occidentale. De asemenea, refugiaților ucraineni le-au fost asigurate toate condițiile necesare, de la medicamente, alimente, haine, spații de cazare sau ghidare către destinație. În acest sens, la punctele de frontieră amintite se află permanent sub îndrumarea Centrului Eparhial, preoți și voluntari care oferă cele de trebuință refugiaților. O situație cu totul specială este la Mănăstirea Petrova, unde peste 50 de persoane (mame cu copii), sunt găzduite pe o perioadă nedeterminată, oferindu-li-se cazare, masă și toate cele necesare. În acest context, prin colaborarea cu autoritățile și instituțiile de învă­ță­mânt, copiilor li s-a oferit de asemenea posibilitatea să frecventeze școala și să învețe în limba maternă, în cadrul comunităților ucrainene din zonă. Până în acest moment, Episcopia Maramureșului și Sătmarului a oferit refugiaților medicamente, hrană caldă, alimente neperisabile, produse igienico-sanitare și alte lucruri necesare în cuantum de aproape 200 000 euro, a mai subliniat ierarhul.

1 COMENTARIU

  1. „Oficialii străini sunt interesați de modul în care Biserica Ortodoxă Română este implicată în primirea refugiaților ucraineni”. Colorata aia o fi venit în inspecție la Episcopia Ortodoxă?

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.