Specialiști în psihoterapie sprijină copiii să depășească emoțiile negative

0
41

Specialiști în psihoterapie sprijină copiii să depășească emoțiile negative și să dezvolte o atitudine pozitivă față de sine și viață.

De Ziua Internațională a Fericirii, Narada a lansat o curriculă de dezvoltare personală pe Naradix.ro, platformă susţinută şi anul acesta de partenerul strategic Global Vision. Adresată în principal copiilor din ciclul primar, curricula de dezvoltare personală este concepută astfel încât să constituie un instrument util pentru părinții și profesorii care vor să-i sprijine pe cei mici să se dezvolte armonios din punct de vedere emoțional.
Știrile despre războiul de la granițele țării au provocat un adevărat „bombardament” informațional care au afectat și copiii. După doi ani de pandemie, în care cei mici au experimentat izolarea de colectivitate și alte situații cu puternic impact emoțional negativ, războiul creează o nouă provocare. Părinții și profesorii sunt nevoiți să găsească cele mai eficiente mijloace ca să le explice copiilor situația creată de războiul din Ucraina. Totodată, este necesar ca adulții să ofere prin exemplul personal un model de echilibru, autoreglare și gestionare a emoțiilor negative astfel încât să fie un sprijin real pentru copiii lor. Situațiile dramatice create de război și care vin după încercările din doi ani de pandemie impun necesitatea dezvoltării unor abilități de adaptare rapidă, de gestionare a stresului și emoțiilor.
Cu un conținut ce poate fi accesat gratuit, curricula este creată de Simona Elena Popa – autor de manuale școlare, psiholog şi psihoterapeut şi Corina Mihaela Tudose – autor de manuale şcolare, psiholog – din partea Asociaţiei de Psihanaliză şi Psihoterapie Relaţională, împreună cu Uniscan Grup Educational.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.