În Baia Mare • Căprior deținut ilegal în captivitate

0
72

Joi, în jurul orei 10, polițiștii au fost sesizați că, pe strada Colonia Topitorilor din Baia Mare, un exemplar de căprior, care era deținut ilegal în captivitate în curtea imobilului a atacat două persoane.
La fața locului, polițiștii însoțiți de un medic veterinar și un reprezentant din cadrul AJVPS, au găsit un căprior mascul, în vârstă de aproximativ 5 ani, închis într-o anexă împrejmuită cu gard din sârmă.
Căpriorul a fost capturat și relocat pe fondul cinegetic din Săsar.
În urma evenimentului, o femeie, de 60 de ani, a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale, iar unui bărbat, de 79 de ani, i-au fost acordate îngrijiri medicale la fața locului.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de deținere ilegală de animale sălbatice luate din natură.

Acțiuni și sancțiuni

Joi, 14 aprilie, polițiștii din Ocna Șugatag, Bogdan Vodă, Dragomirești și Leordina au executat acțiuni privind combaterea faptelor de încălcare a legislației silvice și pe linie de circulație rutieră.
Cu ocazia activităților, polițiștii au aplicat 42 de sancțiuni contravenționale, de peste 20.000 lei, iar ca măsuri complementare au dispus reținerea a 9 certificate de înmatriculare și 6 permise de conducere.
De asemenea, au mai fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991, în valoare de 1.750 lei.
Polițiștii din Ocna Șugatag s-au deplasat pe drumul forestier Gura Râurilor, din Budești, unde au depistat un tractor, condus de un tânăr, de 21 de ani, din localitate, care transporta 6 bușteni de esență brad, pentru care nu deținea aviz de însoțire a materialului lemnos.
Cei 6,13 mc de material lemnos au fost confiscați, iar tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă de 3.000 lei.

5 mandate de executare puse în aplicare

Joi, polițiștii din Sarasău și Fărcașa au pus în aplicare 5 mandate de executare a pedepsei închisorii, emise de judecătoriile din Sighetu Marmației și Baia Mare.
Mandatele au vizat 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 29 și 43 de ani, din Rona de Sus, Câmpulung la Tisa și Băsești, pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, contrabandă și viol. Condamnarea celor 5 variază între 3 ani și 4 luni și 7 ani închisoare.
Toți au fost depuși în Penitenciarul Baia Mare.

A sustras și a fost identificat

În urma activităților operative, polițiștii din Șomcuta Mare au identificat o persoană bănuită de comiterea infracțiunii de furt calificat, fapte săvârșite la data de 30 martie și 13 aprilie a.c.
În fapt, este vorba despre un bărbat, de 31 de ani, din Baia Mare, care ar fi sustras mai mulți metri de cablu telefonic, amplasat pe stâlpi între localitățile Boiu Mare și Prislop.
Față de acesta a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind depus în arestul Poliției.
Arestați preventiv pentru 30 de zile
Față de cei doi bărbați, de 18 și 38 de ani, din Dragomirești și Repedea, reținuți pentru comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, sub influența băuturilor alcoolice, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului, instanța de judecată a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.
Aceștia au fost depuși în arestul Poliției.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.