Reguli noi din sezonul viitor în campionatul primului eșalon

0
50

La Federația Română de Volei a avut loc Consiliul Director, ședința în urma căreia s-au luat mai multe decizii, atât la nivelul echipelor naționale (masculin și feminin), cât și în ceea ce privește derularea campionatului primului eșalon (masculin și feminin).
Astfel, în campionatul primei divizii, echipele vor fi obligate, ca din sezonul viitor – 2022-2023, să participe cu o echipă într-unul din campionatele de minivolei, speranțe, cadeți sau juniori. Echipele pot fi proprii sau se poate încheia un protocol de colaborare pentru un an cu o grupare deja existentă, urmând ca din sezonul 2023-2024 fiecare structură sportivă înscrisă în Divizia A1 să aibă propria echipă de minivolei, speranțe, cadeți sau juniori. Aceasta este și va fi o condiție obligatorie de obținere a licenței pentru înscrierea în prima ligă. În cazul în care echipa de copii și juniori cu care s-a încheiat protocolul se retrage din campionat la începutul sau pe parcursul acestuia, formația din Divizia A1 va fi amendată cu 7.500 de euro.
Tot în cadrul Consiliului Director de ieri, s-a stabilit ca din sezonul 2022/ 2023, în Divizia A1 să fie obligatorie prezența pe teren pe tot parcursul meciului a minimum doi jucători/ jucătoare formați în cluburile din România, indiferent de vârstă. Prin jucător format în cluburile din România se înțelege orice sportiv care a fost pregătit și instruit cel puțin 5 ani în cadrul cluburilor de volei din România, dintre care minimum 4 ani la juniori. De asemenea, s-a mai stabilit ca formațiile care folosesc în fiecare din meciurile primei faze, suplimentar, un jucător Under 23 minimum două seturi pe meci, să primească o bonificație la începutul sezonului 2023-2024. Aceasta va consta în reducerea cu suma totală de 3.000 de euro a taxelor de legitimare în cazurile de transfer internațional.
Printre altele, s-a mai decis ca taxele de legitimare ale jucătorilor străini pentru campionatul 2022-2023 cluburile să achite următoarea taxă: pentru primii patru jucători/ jucătoare din străinătate legitimați/ legitimate, cluburile vor plăti câte 1.800 de euro, revenindu-se, astfel, la taxa practicată înainte de pandemie. De la al cincilea străin în sus, taxa de legitimare este de 3.000 de euro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.