Arbitrajul a decis finala mică

0
54

• CS Minaur Baia Mare – HC Dobrogea Sud Constanța 20-22 (11-11) •

CS Minaur a pierdut și finala mică din Final Fourul Cupei României la handbal masculin, loc 3 adjudecat de HC Dobrogea Sud Constanța în urma victoriei cu scorul de 20-22 (11-11).
Aveam pretenția ca meciul să fie unul demn de o finală mică, însă acesta a fost stricat de arbitrii Drăghici și Drăguț din Vrancea, cuplu care a ajutat pe față echipa organizatoare să se claseze pe podium. Mai exact, i-au furat pe băimăreni în cel mai jegos mod posibil. Efectiv ne-am săturat să vedem partide decise în urma furăciunilor din arbitraj, tolerate de fiecare dată de mai-marii federației. S-a văzut foarte clar tenta celor doi (nici nu ar merita să le pomenim numele), care fără pic de jenă și fără mustrări de conștiință și-au bătut joc de o echipă. Pentru ceea ce a ajuns arbitrajul românesc, o mare parte din vină o au și cluburile, multe dintre ele dispunând de resurse separate pentru a mitui arbitrii în vederea adjudecării punctelor puse în joc. Una dintre prioritățile noului președinte, fostul arbitru internațional Constantin Din, este distrugerea caracatiței din arbitraj. Cel puțin așa a promis actualul conducător al FRH în campania dinaintea alegerilor și în momentul bătăliei câștigate în detrimentul lui Alexandru Dedu. Un prim exemplu ar trebui să fie excluderea celor doi arbitri din Vrancea, lucru care suntem ferm convinși că nu se va întâmpla, compromisurile în handbalul românesc urmând să-și ducă mai departe tradiția. Nici nu e de mirare decăderea hand­balului din țara noastră la câte golănii se întâmplă în întrecerile interne, ajungându-se inclusiv ca și meciurile de juniori să fie decise de prestațiile arbitrilor. Trist că am ajuns să scriem despre mârșăviile din arbitraj și nu despre o cronică normală, în care spectacolul să primeze, iar arbitrajul să fie unul echidistant.
Finala mare s-a disputat după închiderea ediţiei, între cele două echipe bucureştene – Dinamo şi Steaua.
• CS Minaur Baia Mare: Buzogany (8 intervenții, a apărat și un 7 m), Terekhov (3 intervenții), R. Pop – Csepreghi 5 (3 din 7 m), Bera 4, Buzle 3, Mollino 3, Cip 1, Nagy 1, Buguleț 1, Massuca Teca 1, Vujic 1, Kotrc, E. Pop, Huta, Bușsecan. Antrenor: Alexandru Sabou.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.