Elevii IT-iști de la CNDV, la mobilitate în Spania

0
74

14 elevi și doi profesori ai Colegiului Național “Dragoș Vodă” Sighetu Marmației au plecat ieri, 15 mai, spre Cordoba – Spania, pentru prima mobilitate din cadrul proiectului Erasmus+ “Primul pas în cariera ta IT”. Acesta este singurul proiect pentru informatică ce se derulează într-un colegiu din Maramureș.
În cadrul acestei deplasări, participanții își vor îmbunătăți cunoștințele de robotică, programare augmentată, pagini web și jocuri video, dar și cunoașterea altor locuri, prin excursii și vizitarea unor obiective de interes, pe o perioadă de 14 zile. Grantul câștigat este în valoare de 156.880 euro, iar grupul țintă este format din 56 elevi din clasele a X-a și a XI-a profil matematică – informatică și 8 profesori însoțitori, care vor pleca în 4 fluxuri a câte 14 zile (stagiu de pregătire practică de 60 ore). La fiecare două săptămâni, un flux revine acasă, iar altul pleacă, astfel că fluxul 4 va reveni acasă duminică, 9 iulie.
„Sperăm să obținem acreditarea pe proiecte Erasmus astfel ca elevii CNDV-iști să beneficieze de experiențe deosebite în fiecare an de acum încolo. Este cunoscută performanța colegiului nostru în această disciplină, informatica, rezultatele olimpiadelor și a concursurilor de profil, programare – robotică – multimedia – pagini web – elaborarea de softuri (utilitare sau educaționale) de-a lungul anilor, situează colegiul în topul clasamentelor. Dacă luăm în considerare numărul mare de absolvenți ai CNDV, absolvenți ce fac carieră în domeniul informaticii atunci putem fi mândri că suntem o școală de elită”, a punctat prof. Cornelia Hotea, manager proiect.
Echipa de implementare a proiectului este formată din: prof. Cornelia Hotea – manager proiect/ responsabil cu managementul calității, prof. Crina Marilena Voinaghi – responsabil monitorizare, prof. Andrea Burcuș – responsabil de specialitate, ec. Delia Ulici – responsabil financiar, Andreea Florina Manole – persoană contact/ responsabil cu formarea profesională, prof. Oana Kosztelnik – responsabil cu pregătirea lingvistică și culturală, prof. Brîndușa Oanță – responsabil cu diseminarea.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.