Istvan Kovacs, Mihai Artene și Vasile Marinescu vor arbitra la Cupa Mondială din Qatar

0
18

Trei arbitri români vor fi prezenți la Cupa Mondială din Qatar. Este vorba despre Istvan Kovacs, Mihai Artene și Vasile Marinescu. Ultimul român care a arbitrat la un campionat mondial este asistentul Nicolae Grigorescu, la Cupa Mondială din Franța, în 1998.

Istvan Kovacs, Mihai Artene și Vasile Marinescu vor fi prezenți la turneul final din Qatar, anunță Federația Română de Fotbal.

Istvan Kovacs este primul arbitru de centru din România care prinde lista pentru Mondial după 36 de ani. Ioan Igna a fluierat în partide disputate la Cupa Mondială din 1986. Anterior, Costel Rădulescu (1930), Andrei Rădulescu (1970) și Nicolae Rainea (1974, 1978, 1982) oficiaseră jocuri la turnee finale ale Cupei Mondiale.

Ultimul român care a arbitrat la un campionat mondial este asistentul Nicolae Grigorescu, la Cupa Mondială din Franța, în 1998.

Mondialul din Qatar se dispută între 21 noiembrie și 18 decembrie.

Istvan Kovacs a fost delegat în acest sezon la finala Conference League dintre AS Roma și Feyenoord, pe care o va arbitra la Tirana, pe 25 mai, după ce a condus și turul semifinalelor Champions League dintre Manchester City și Real Madrid (4-3) .

La Cupa Mondială din Qatar merge 36 de arbitri centrali, 69 de asistenți și 24 de asistenți VAR.

(sursa: Mediafax)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.