Grup infracțional care opera în Italia, destructurat

0
68

– din grup făceau parte și maramureșeni –

Joi, 19 mai, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, sprijiniți de polițiștii aceleiași instituții din Cluj-Napoca, Bistrița-Năsăud, Maramureș și Sălaj, împreună cu procurorii DIICOT, au efectuat 8 percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane din județele Bistrița-Năsăud și Maramureș, fiind vizați membrii unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și spălare de bani.
7 persoane, urmărite internațional, au fost reținute.
Simultan, pe teritoriul Italiei, au fost efectuate 13 percheziții domiciliare, iar pe teritoriul Germaniei 2 percheziții domiciliare, urmate de audieri de persoane, privind activitatea aceluiași grup infracțional.
În fapt, autoritățile judiciare din Italia vizează o activitate infracțională desfășurată de 59 de persoane de cetățenie română, care, folosind același mod de operare, ar fi profitat de localnicii dintr-un oraș din Italia, săvârșind înșelăciuni, furturi și tâlhării. Ulterior, banii obținuți ar fi fost transferați în România.
În cadrul acțiunilor, polițiștii serviciilor de investigații criminale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Bistrița-Năsăud și Maramureș au pus în aplicare 7 mandate de aducere, fiind depistați un bărbat, de 38 de ani, și 6 femei, cu vârste cuprinse între 22 si 62 de ani, pe numele cărora autoritățile din Italia au emis mandate europene de arestare.
Cele 7 persoane sunt cercetate în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări pentru infracțiuni comise pe teritoriul Italiei, respectiv constituirea unui grup infracțional organizat, furt calificat cu consecințe deosebit de grave, tâlhărie calificată cu consecințe deosebit de grave, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și tăinuire.
Cele 7 persoane au fost reținute, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate Curții de Apel Cluj, în vederea dispunerii măsurilor legale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.