Muzeele din Baia Mare, foarte căutate de vizitatori

0
18

De Noaptea Europeană a Muzeelor, Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» a prezentat publicului evenimente variate, menite să celebreze complexitatea și diversitatea colecțiilor. Vernisajul expoziței retrospective Kondrak, prezentarea lucrării prezentarea lucrării „Podul peste Tisa de la Teceu”, semnate de Hollosy Simon, atelierele de pictură și proiecția multimedia MuzeART au atras aproape o mie de vizitatori.
Şi Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie din Baia Mare a atras numeroşi vizitatori. Au fost contabilizaţi 2.400 de vizitatori (1.700 la sediu şi 700 la Bastionul Măcelarilor). Pe lângă expoziţiile permanente, la Muzeul Judeţean de Istorie, atracţiile evenimentului au fost atelierele educaționale în cadrul programului „Muzeul Viu” și expoziția inedită de construcții din piese LEGO.
La Planetariul Baia Mare au fost înregistraţi 2500 de participanți la Noaptea Muzeelor. Spectacolele de la planetariu au început la ora 17 și după numai o oră, s-a decis ca intrarea să fie o dată la 30 de minute. Au fost oferite alternativ spectacole analogice de planetariu, ghidate live și spectacole digitale full-dome de planetariu. Și de această dată, ”Satelix” a cucerit inimile publicului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.