S-au majorat tarifele la salubrizare!

0
202

Adunarea Generală a Asociaților din ADI Deșeuri Maramureș a aprobat luni, 23 mai, o ajustare a tarifelor la salubrizare pe zona 1 Sârbi, care acoperă 31 de primării (din care face parte și Baia Mare).
Președintele CJ Maramureş, Ionel Bogdan, a precizat că nu este vorba de o dublare a prețurilor, solicitate de operatorul de salubrizare de la primăriile din zona 1, ci o ajustare în raport cu realitatea din economie.
”Propunerea, votată în Adunarea Generală a ADI Deșeuri, pe zona 1, este de 32,27%, adică nu vorbim sub nicio formă de dublare, ci de un tarif care a fost ajustat după aproape trei ani de zile de la operaționalizarea lui. Practic, din 2019 și până astăzi s-au luat în considerare indicii de creștere a prețurilor, a combustibililor și așa mai departe, astfel încât să fim legali. Aici e vorba de deșeurile fracției umede, acelea în amestec. Adică de la 89,36 lei la 118,20 lei. În ceea ce privește fracția uscată, ce poate fi reciclată, vorbim de 28,17%, adică o creștere de la 270 lei la 346,40 lei. Este vorba despre o creștere în concordanță cu ceea ce se întâmplă pe piață” – a spus Ionel Bogdan.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.