În Petea • Permise de conducere false

0
49

• În Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat, pe sensul de ieșire din România, un bărbat cu dublă cetățenie româno-moldovenească, în vârstă de 50 de ani, conducând un autoturism Mercedes, înmatriculat în Marea Britanie.
La controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, bărbatul a prezentat și un permis de conducere cu însemnele autorităților române.
Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, s-au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a stabilit că documentul nu este autentic, fiind fals.
• Câteva ore mai târziu, pe sensul de intrare s-a prezentat un cetățean ucrainean, în vârstă de 32 de ani, conducând un autoturism Audi, înmatriculat în Cehia.
Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere s-au făcut verificări suplimentare, în urma cărora s-a constatat că permisul de conducere, aparent emis de autorită­țile ucrainene, este fals. În ambele situații s-au întocmit dosare penale.

Condamnat pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice

În Petea s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, pe sensul de intrare în România, un cetățean român, în vârstă de 51 de ani, domiciliat în județul Bistrița-Năsăud.
Cu ocazia verificărilor specifice, s-a constatat că pe numele bărbatului era emis, de către Judecătoria Bistrița, în data de 16 mai 2022, un mandat european de arestare.
Persoana în cauză are de executat o pedeapsă privativă de libertate de 1 an și 3 luni, pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.
Bărbatul a fost predat unui echipaj al IPJ Satu Mare în vederea luării măsurilor legale.

Urmărit general pentru tâlhărie

Duminică dimineața, în jurul orei 8, în PTF Petea, s-a prezentat pentru a intra în țară un cetă­țean român, în vârstă 24 de ani, din județul Cluj.
În urma efectuării formalităților la frontieră, s-a constatat că acesta este urmărit general, pe numele lui fiind emis, de către Judecătoria Dej, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 3 ani și 7 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie.
Bărbatul a fost preluat de către un echipaj al IPJ Satu Mare, în vederea dispunerii măsurilor legale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.