Țigări de contrabandă de peste 70.000 lei, confiscate la frontiera de nord

0
17

În urma unei acțiuni desfășurate la nivelul I.T.P.F. Sighetu Marmației pe linia combaterii contrabandei cu țigări, polițiștii de frontieră și lucrători din cadrul Agenției Frontex au descoperit și confiscat 6.000 de pachete cu țigări, în valoare de peste 70.000 lei.
În cursul nopții de luni spre marți, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău s-a desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări.
Astfel, în jurul orei 01.00, un echipaj format dintr-un polițist de frontieră și un lucrător din cadrul Agenției Frontex a observat un grup de persoane care transporta colete voluminoase, trecând prin apa râului Tisa spre teritoriul României.
Imediat, polițiștii au acționat pentru interceptarea și identificarea persoanelor în cauză, fiind efectuate somațiile legale prin voce. Persoanele nu s-au supus somației, motiv pentru care au fost executate trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.
Persoanele au abandonat coletele și, profitând de vegetația abundentă și terenul accidentat, au reușit să treacă prin apa râului Tisa îna­poi în Ucraina.
S-a procedat la cercetarea zonei, ocazie cu care au fost descoperite 12 colete care conțineau țigări de contrabandă.
Coletele au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea totală de 6.000 de pachete cu țigări, de proveniență Duty Free.
Țigările, în valoare de 70.200 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.