Gratitudine, Seini, în numele lui Eminescu!

0
21

În 15 iunie 2022 – ne-am întâlnit la Seini, la invitația doamnei Betty Kirchmajer Donca pentru a-l comemora pe Eminescu.
Cine? Gazda și prietena noastră distinsă, Betty Kirchmajer Donca, primarul Gabriela Tulbure, Florica Bud, șefa Cenaclului, prieteni și poeți din Cenaclul Scriitorilor: Claudia Tomescu, Nicu Scheianu, Vasile Dan Marchiș cu Gheorghe Șiman, șeful epigramiștilor, Vasile Leschian, dl. Herțeg, Pr. Gh. Pop, I. Hada, V. Bele, V. Tivadar, Terezia Filip și alți prețioși cenacliști, toți atinși de raza blândă a geniului eminescian.
În sala de la Pensiunea Roua s-au exprimat opinii, s-au citit versuri proprii, s-au rostit pledoarii geniului eminescian, spirit tutelar al celor care, în spațiul românesc, scriu, citesc și cunosc cât de importantă este literatura în viața unui popor. S-au recitat poeme eminesciene de câteva eleve de la liceul din urbe. A fost o manifestare caldă, prietenească, neformalizată, nu foarte protocolară, dar plăcută tuturor.
Ce m-a impresionat și mi-a plăcut la Seini în ziua de 15 iunie? Participanții, atitudinile atmosfera. Am apreciat în mod deosebit că doamna primar al orașului, Gabriela Tulbure, a participat la Cenaclul Scriitorilor, a ascultat cu răbdare intervențiile tuturor celor care au prezentat opinii, creații, pledoarii.
Mi-a plăcut cum a mo­derat profesoara și scriitoarea Betty Kirchmajer Donca atmosfera și intervențiile – cu delicatețe, cu atenție și rigoare pentru a economisi timp și pentru a acorda timp suficient tuturor. Mi-a plăcut atmosfera caldă, primitoare, politicoasă și atentă. De aceea zic: Mulțumim, Seini, în numele lui Eminescu cel comemorat! Gratitudine, prieteni!

Terezia Filip

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.