Pianistul sighetean, Cadmiel Boţac, în dialoguri culturale la radio

0
23

Pianistul sighetean, Cadmiel Boțac este laureat al concursului “Moștenitorii României muzicale” – ediția 2020. Competiția este organizată de Radio România Muzical.
Primul disc semnat de pianistul Cadmiel Boțac este un beneficiu oferit de acest proiect; discul a apărut la finalul anului 2021 la Editura Casa Radio. În acest context, la Radio România Cultural a fost difuzat un interviu cu Cadmiel Boţac, realizat de Anamaria Spătaru în cadrul emisiunii “Născut în România”. Interviul poate fi ascultat online pe site-ul postului de radio.
Născut în 1997, Cadmiel Boţac a început studiul pianului în orașul natal – Sighetu Marmaţiei – la vârsta de 4 ani, sub îndrumarea profesoarei Monica Chifor. Talentul său a fost remarcat de timpuriu, la 6 ani câștigând deja primul concurs național. Au urmat alte premii naționale și internaționale, cele mai importante fiind Premiul 1 la concursul “Young Virtuoso” – Zagreb şi Premiul 1 la Concursul “Dinu Lipatti” – Bucureşti. La 14 ani se mută în Cluj-Napoca pentru a putea lucra cu renumitul pianist și pedagog Daniel Goiţi, profesor la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”.
Un eveniment important în evoluția tânărului artist a avut loc la Concursul Internaţional “Astana Piano Passion” din Kazahstan (2014,) unde a obținut Premiul I, fiind apreciat în mod deosebit de renumitul pianist Denis Matsuev, care l-a invitat să susţină un recital chiar la reședința sa. La scurt timp, Cadmiel a câștigat Concursul “Milano Piano Talents” , Concursul Internaţional “Adilia Alieva” din Franţa și alte două concursuri internaționale din Brașov și Sibiu. În prezent, Cadmiel este masterandul Academiei de Muzică și Arte din Viena, la clasa profesorului și pianistului Stefan Arnold.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.