A fost inaugurat Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Griviței

0
61

Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș a inaugurat joi, 23 iunie 2022, Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Griviței. Evenimentul a avut loc la sediul centrului din Baia Mare, (str. Griviței nr. 37), alături de conducerea DGASPC Maramureș fiind prezenți oficiali ai Consiliului Județean Maramureș.
Timp de două luni, centrul a fost renovat prin implicarea muncitorilor și personalului de specialitate, a tinerilor din locuințele maximum protejate, precum și a voluntarilor cu suflet mare.
În Centrul de zi se vor desfășura activități diverse, în vederea educării și socializării adulților cu dizabilități care nu sunt integrați în comunitate, fiind găzduiți într-o locuință maximum protejată din structura DGASPC Maramureș.
Vicepreședintele CJ Maramureș, Doru Alexandru Lazăr, a declarat: „ Am rămas impresionat în primul rând de acești oameni frumoși, care desfășoară aici diverse activități împreună cu personalul de specialitate. Mă bucur că am reușit să le asigurăm condiții foarte bune în care să continue zilnic activită­țile de la centru. CJ Maramureș va fi întotdeauna un partener al DGASPC pentru ca toți copiii, tinerii și adulții cu dizabilități să se bucure de condiții optime în centrele sociale în care sunt găzduiți”.
Directorul general al DGASPC Maramureș, Alina Coste-Mădăras, a precizat: „Preocuparea noastră constantă este de a oferi cele mai bune condiții atât copiilor, cât și tinerilor și adulților ocrotiți în centrele rezidențiale”.
Între activitățile desfășurate în centru se numără: kinetoterapia, art­terapia, meloterapia, terapia ocupațională, deprinderile de viață independentă, stimularea psiho-senzorio-motorie, dezvoltarea aptitudinilor cognitive, deprinderilor zilnice de comunicare, mobilitate, autoîngrijire, autogospodărire și interacțiune, dezvoltarea de abilități lucrative, activități de tip vocațional și ocupațional, de care vor beneficia 34 de persoane cu dizabilități.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.