Podul peste Tisa intră în execuție

0
136

Primul proiect strategic în Maramureș
Recent s-a finalizat procedura de licitație pentru proiectare și execuție a proiectului “Pod peste Tisa”, licitație organizată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
Contractul de proiectare și execuție, atribuit Asocierii TEHNODOMUS SRL – COSTIN și VLAD BIROU DE PROIECTARE SRL, este în valoare de 116.175.280 lei, fără TVA, iar valoarea totală a proiectului este de 154 milioane lei.
Proiectul va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, având o durată de implementare de 24 de luni. Podul peste Tisa va fi format din două poduri paralele, cu o distanță de 3 metri între ele, un pod pentru fiecare sens de circulație, cu două benzi pe sens și o lungime totală de 261,20 metri.
Proiectul prevede și realizarea a 1,2 kilometri de drum nou, construcția a 5 poduri de desecare, o intersecție de tip girație și un punct de frontieră cu parcare.
”Acest obiectiv este de importanță strategică pentru Maramureș și România, iar odată realizat va contribui la dezvoltarea economică a județului nostru, va dezvolta infrastructura rutieră din zona Sighetu Marmației și va crea noi legături externe” – a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.