400 de gospodării ”scoase” din pericolul inundaţiilor în Repedea!

1
635

Cea mai recentă investiţie a comunei Repedea este şi cea mai mare din istoria ei! Au început lucrările fizic la îndiguiri, decolmatări şi ruperi de nivel pe cursul râului Repedea, spune viceprimarul Ştefan Grad, o lucrare în valoare de 5,4 milioane euro. Vestea bună este că aproximativ 400 de gospodării scapă de emoţiile din fiecare primăvară, de distrugere a caselor, de strămutare din calea viiturilor.
”Vă reamintim, spune viceprimarul, în Repedea se varsă Vinderelul, un râu cu caracter de torent considerat al doilea din Europa ca viteză a apei şi ca diferenţă de nivel de la izvor la vărsare. Pe el, corecţiile de torenţi, când vin ape furioase, sapă şanţuri de încap blocuri de locuinţe în ele!” În acest moment, am observat, la faţa locului, că lucrările au început din amonte, de la capătul drumului asfaltat şi vor continua până în centrul localităţii.

1 COMENTARIU

  1. Minunat. Speram ca se si igienizeaza zona. Cand am urcat pe Farcau era plin de mizerii atat in albii cat si in padure. Rusinos pentru un parc natural si o zona cu oameni de altfel gospodari.

    Mult succes.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.