Parastas pentru “omul lui Dumnezeu”, părintele Lavrentie Șovre

0
79

În 20 iulie se împlinesc 20 de ani de când unul din marii duhovnici ai României, părintele Lavrentie Șovre de la Mănăstirea Frăsinei, a plecat să se roage din ceruri.
 “De fapt, oamenii sfinți, cum a fost și părintele Lavrentie, strălucesc mai mult după moarte decât în cursul vieții lor. Dumnezeu le descoperă faptele după moarte ca oamenii să se folosească de ele”, remarca mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord, ÎPS Serafim Joantă.
Părintele Lavrentie s-a născut în pământul binecuvântat al Maramureșului, în 5 septembrie 1923. La doar 16 ani, în ajunul praznicului Adormirii Maicii Domnului, a luat drumul Mănăstirii “Sfânta Ana” Rohia. Aici s-a rugat fierbinte pentru a afla Voia lui Dumnezeu. A luat drumul Mănăstirii Frăsinei în 1944, aici viețuind până la sfârșitul vieții sale.
Despre sfințenia sa există numeroase mărturii. Semnificativ este faptul că fiii săi duhovnicești nu l-au uitat pe cel care i-a născut și i-a crescut în Hristos. De aceea, în semn de iubire și de recunoștință, ei îl pomenesc pe părintele Lavrentie în rugăciunile personale, dar și la slujbele bisericii.
Pentru părintele Lavrentie Șovre va fi organizat un parastas și în 20 iulie, la Biserica Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul din Baia Mare. Sunt așteptați toți cei care doresc să ia parte la parastasul săvârșit pentru un “om al lui Dumnezeu”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.