Incendii de vegetație în tot județul

0
241

“Facem, din nou, un apel la responsabilitate către toți maramureșenii: vă rugăm insistent să renunțați la arderea vegetației uscate și a miriștilor! Perioada caniculară pe care o traversăm favorizează izbucnirea și extinderea incendiilor de vegetație, care pot pune în pericol proprietăți, animale și chiar vieți omenești! Impactul degajărilor masive de fum asupra mediului este și el important și trebuie evitat.
Pompierii militari maramureșeni, cu sprijinul personalului Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din județ, au luptat pe parcursul sfârșitului de săptămână cu nu mai puțin de 28 de incendii, din care 22 au fost de vegetație uscată, miriște și fond forestier, izbucnite în tot județul. Acestea au afectat circa 50 hectare de teren.
Vă reamintim că, în conformitate cu normele legale în vigoare, “în perioadele de caniculă și secetă prelungită, arderea miriștilor, a vegetației uscate și a resturilor vegetale este interzisă”!
Mai mult, în conformitate cu HGR nr. 537/2007, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele de prevenire și stingere a incendiilor, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deșeurilor și a altor materiale combustibile, fără obținerea permisului de lucru cu foc și fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecină­tăți, reprezintă contravenții și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei”, se arată în comunicatul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Gheorghe Pop de Băsești” Maramureș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.