Iulian Ailincăi, transferat de campioana CSM Știința

0
32

Cu circa două săptămâni înaintea reluării campionatului intern de rugby, oficialii campioanei României, CSM Știința Baia Mare, au parafat primele transferuri ale acestei veri.
Sub comanda cuplului de tehnicieni Eugen Apjok – Paul Rusu a ajuns și puternicul pilier dreapta Iulian Ailincăi. Născut la Botoșani pe data de 13 iulie 1995, pilierul moldav de 120 kg și 1,75 m a început rugby-ul la vârsta de 13 ani, după ce anterior practicase luptele greco-romane, fiind legitimat pentru prima oară la Asociația Rugby Club Sportiv Botoșani. Tare precum o stâncă și puternic pe picioare, Iulian Ailincăi a jucat pentru formația botoșăneană condusă de Iulian Marian Iftenie între 2008 și 2010.
A urmat o perioadă de cinci ani, 2010-2015, petrecută la Liceul cu Program Sportiv Focșani, avându-l ca antrenor pe Ion Viorel, după care în 2015 a plecat spre capitală, fiind legitimat între 2015-2017 la CSM București, unde a evoluat sub bagheta lui Daniel Neaga, respectiv cea a fostului internațional sud-african Danie de Villiers. După o pauză de doi ani, Iulian Ailincăi a făcut parte din lotul celor de la Rugby Club Grivița București, 2019-2021, condus de Alexandru Marin. Înainte de a poposi în nordul țării la campioana României, jucătorul cu calități polivalente de taloner sau pilier a semnat pentru câteva luni cu formația de la Malul Dunării, CSM Galați.
În cei 14 ani de activitate, Iulian Ailincăi și-a trecut în CV pe de o parte un titlu de vicecampion național la juniori 1 cu LPS Focșani, în speță o serie de convocări la naționala de rugby a României Under 17 ani, fiind în această vară în atenția celor ce conduc destinele Selecționatei Lupii București. Informații furnizate de rugbybaiamare.ro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.