Seri de tabără…. de neuitat

0
73

Vara se apropie de final, clopoțelul parcă nu mai are răbdare să anunțe un nou început de an școlar. Taberele încet, încet își închid porțile. Dar în sufletele copiilor au rămas amintirile minunate.
Parohia Ortodoxă Română Groși în parteneriat cu Școala Gimnazială ”Gheorghe Lupan” din Groși au organizat și în acest an tradiționala tabără de pictură, însă într-o manieră inedită. Serile de tabără s-au încheiat cu filme alese pe sufletul copiilor.
Într-una din seri, copiii i-au avut în mijlocul lor pe polițiștii din Groși care au venit pregătiți cu filmulețe sugestive pentru copii în vederea prevenirii unor comportamente disfuncționale. Astfel, copiii au vizionat filmulețe pe tema consumului de substanțe interzise și a pornografiei infantile. De asemenea, au ascultat recomandările polițiștilor pe aceste teme. Pe de o parte, le-au fost amintite consecințele, atât în plan fizic, cât și psihic, consumului de substanțe, dar și din punct de vedere penal, iar pe de altă parte, le-au fost prezentate riscurile la care se expun atunci când postează pe internet fotografii și cu precădere când dau curs propunerilor unor persoane cunoscute în mediul online de a le trimite fotografii.
Spre satisfacția polițiștilor la serile de film au participat și părinți, astfel că recomandările preventive au ajuns și la cei care sunt principalii responsabili de educația copiilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.