Academia de vară • “Europa pentru generația viitoare”

0
26

Adunarea Regiunilor Europei, organizație pan europeană a cărei membru este și județul Maramureș, a organizat în perioada 29 august – 2 septembrie 2022 în Donegal, Irlanda, Academia de vară ARE, cu tema “Europa pentru generația viitoare”.
Județul Maramureș, fiind membru în Comitetul de organizare al Academiei de vară ARE, a participat cu un speaker la sesiunea plenară din data de 30 august 2022 și a organizat în data de 31 august 2022 un seminar cu tema “Maramureș alături de # Ucraina – Implicarea tinerilor în sprijinirea refugiaților”.
Delegația Consiliului Județean Maramureș a fost compusă din Mihaela Lițe, care a preluat și rolul de speaker, alături de Adela Pocol și Cyntia Rebeca Mărieș, tinere voluntare de la două ONG-uri care au avut o implicare activă în criza refugiaților, respectiv ASSOC și Rotaract TEAM Baia Mare.
Seminarul organizat de Județul Maramureș a avut un impact foarte mare asupra participanților din 14 țări europene, majoritatea dintre aceștia fiind implicați direct în sprijinirea refugiaților ucraineni. Pentru că imaginile sunt mai sugestive decât cuvintele, în cadrul seminarului au fost prezentate filme video cu Centrul Blue Dot de la Sighetu Marmației, testimoniale ale unor reprezentanți de instituții implicate în criza refugiaților și tabăra pentru copii din zonele de conflict organizată în Maramureș în luna iulie 2022. Participanții au schimbat apoi impresii, experiențe trăite și povești de viață întâlnite în cadrul activităților de sprijinire a refugiaților din Ucraina, cele mai de impact fiind prezentate de voluntara ASSOC și de două refugiate ucrainene care trăiesc în prezent în Donegal, Irlanda.
La această ediție a Academiei de vară a participat și Laurențiu-Mihai Ștefan, Ambasadorul României în Irlanda, care a venit la Donegal pentru a se întâlni cu delegațiile din România, din județele Maramureș și Arad.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.