Primăriile preiau cereri pentru acordarea ajutoarelor de încălzire

0
242

Administrația publică din Șomcuta Mare anunță că a început preluarea cererilor pentru acordarea ajutoarelor de încălzire aferente perioadei 1 noiembrie 2022-31 martie 2023.
Conform legii, familiile și persoanele singure cu venituri reduse beneficiază, pe perioada sezonului rece, de ajutoare acordate pentru acoperirea integrală sau, după caz, a unei părți din cheltuielile cu încălzirea locuinței.
Și Primăria Ocna Șugatag informează că, începând cu 10 octombrie 2022, preia cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței pentru perioada menționată. Cererile și declarațiile pe propria răspundere se depun la sediul administrației locale din Ocna Șugatag, compartimentul de Asistență socială. Ajutoarele se acordă în funcție de sistemul de încălzire utilizat, pe bază de cerere și declarație pe propria răspundere, însoțite de actele doveditoare privind componența familiei și veniturile realizate în luna anterioară depunerii cererii de către membrii acesteia (copii după actele de identitate ale membrilor familiei, copie a documentelor care atestă calitatea de proprietar al locuinței, copie după factura la gaze naturale sau la energie electrică – în funcție de sursa de încălzire). Pentru a beneficia de ajutor de încălzire, solicitantul mai trebuie să anexeze cererii: adeverință de la locul de muncă sau adeverință de venit de la ANAF (pentru cei care nu realizează venituri), certificat fiscal și carte de identitate auto pentru cei care dețin autovehicule în proprietate, document din Registrul Agricol care atestă suprafețele de teren aflate în proprietate.
Ajutorul se acordă pentru persoanele care au venitul mediu net sub 1.386 lei/membru de familie sau 2.053 lei – pentru persoanele singure.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.