Primarul USR Maramureș, Ioan Nistor: ”Siguranța cetățenilor este prioritară pentru mine”

0
268

Leordina este localitatea unde primarul Ioan Nistor, membru USR Maramureș, reușește să implementeze proiecte importante pentru comunitate. Dacă în zilele ploioase localnicii aveau probleme în ceea ce privește calitatea apei potabile, sprijiniți și de Consiliul Județean Maramureș, prin alocarea unei sume de 100.000 lei, au fost finalizate lucrările de captare a apei de la izvoarele din localitate. Cu implicarea angajaților administrației locale au fost construite trei puțuri în zonele Valea Satului și ulița bisericii, cimitirul nemțesc și în zona podului de la Valea Spinului, astfel încât cetățenii să nu mai aibă astfel de probleme în viitor.
De asemenea, de fiecare dată când se înregistrau precipitații, casele localnicilor erau inundate având în vedere faptul că apa pârâului Valea Satului ajungea pe terenul oamenilor. Pentru a nu mai trece prin acest calvar, Ioan Nistor a reușit să realizeze 90% din lucrările de consolidare a zidului de sprijin, care începe de la biserica din localitate și ajunge până în aval de râul Vișeu. Lucrarea va fi în scurt timp finalizată urmând ca în luna noiembrie să aibă loc recepția. În zona amintită sunt peste 30 de gospodării, iar oamenii vor putea de acum să stea fără grijă chiar dacă se vor anunța ploi puternice în Maramureșul istoric.
Lipsa unui pod pe Valea Plaunai îi împiedica pe localnici să ajungă la terenurile pe care le au în zona amintită.
”Aici exista doar un podeț din lemn pe care localnicii îl traversau cu teamă, nefiind în siguranță. De acum, accesul pe pod se poate face nu doar pietonal, ci și cu autovehicule de mare tonaj astfel încât să se permită dezvoltarea zo­nei respective” – a subliniat Ioan Nistor.
Un alt proiect important pentru comunitate este și selectarea deșeurilor. În aceste zile, pentru a veni în sprijinul localnicilor, Primăria Leordina distribuie pubele pentru fracția uscată, urmând a fi comunicat orarul, precum și punctele de unde acestea vor fi colectate.
Prin implicarea primarului Ioan Nistor și a reprezentanților Distribuție Energie Electrică România, Sucursala Maramureș, în Leordina se vor investi peste 30,7 milioane lei. Proiectul are ca obiectiv realizarea unei noi stații electrice de 110/20 kV. Noua stație electrică de transformare are scopul preluării energiei produse din resurse regenerabile, în condiții de siguranță a funcționării Sistemului Energetic Național. Un proiect îndrăzneț, care cu siguranță va contribui la dezvoltarea comunei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.