Peste 27.000 de carduri de sănătate, pierdute sau deteriorate în Maramureș

0
82

De la implementarea cardului național de asigurări sociale de sănătate și până la data de 30 iunie a.c., la nivelul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Maramureș au fost depuse 27.830 de cereri în vederea eliberării cardului duplicat ca urmare a pierderii, deteriorării ori modificării datelor personale sau defecțiuni date tehnice.
În același interval, au fost înregistrate 1.748 de cereri în vederea eliberării adeverinței de asigurat pentru persoanele care au refuzat cardul din motive religioase sau de conștiință.
”Pentru a avea acces la servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale, asigurații care și-au pierdut/ furat/ deteriorat cardul național de asigurări de sănătate/ modificare date personale/ defecțiuni date tehnice au depus, la CAS Maramureș, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2022, 2.406 cereri de eliberare a cardului duplicat. De asemenea, la CAS Maramureș au fost depuse 90 de cereri de eliberare a adeverinței de asigurat cu valabilitate de trei luni pentru persoanele care refuză în mod expres, din motive religioase sau de conștiință primirea cardului național de asigurări sociale de sănătate”, arată un raport CAS Maramureș.
La sediul CAS Maramureș, la 30 iunie a.c., se aflau 4.467 de carduri naționale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.