Terenurile din Baia Mare sunt la mare căutare pentru construirea de locuințe

1
353

Dezvoltatorii imo­biliari cumpără la greu terenuri în Baia Mare. În ritmul acesta, Baia Mare nu va mai avea în curând terenuri mari la vânzare.
Vor mai fi parcele mici, dar acestea sunt în număr redus, pentru că proprietarii nu prea vor să vândă terenurile fracționat. Se cumpără terenuri în principal pentru construcții de blocuri de locuințe.
În timp ce la nivel naţional s-a constatat o scădere a tranzacțiilor imobiliare cu terenuri, în Baia Mare, oamenii de afaceri par să fie neobosiți în astfel de achiziții. Recent s-au cumpărat terenuri pe strada George Coșbuc și lângă Sala Sporturilor. Agenții imobiliari spun că tranzacțiile sunt în valoare de milioane de euro. Unul din numele intens vehiculate în privința numărului semnificativ de tranzacții din oraș este cel al antreprenorului Revolution Rezidence.
“În toate direcțiile din oraș se cumpără terenuri. Dezvoltatorii imobiliari achiziționează terenuri mari pentru construirea de blocuri de locuințe. La parter sunt amenajate spații comerciale, în rest sunt locuințe. De asemenea, se creează locuri de parcare, pentru că există obligația ca odată cu construirea blocurilor de locuințe să fie asigurate și locuri de parcare. De exemplu, la un bloc cu 30 de apartamente e nevoie de minimum 30 de locuri de parcare, asigurate. Așa că aceste blocuri au și parcare subterană, altfel nu se acordă certificatul de urbanism”, a punctat unul dintre agenții imobiliari băimăreni.
În ce privește populația, băimărenii sunt rezervați în a cumpăra terenuri. Mai degrabă ar cumpăra parcele mici, dar acestea nu prea sunt disponibile, având în vedere că tendința e de a se scoate la vânzare terenurile mari, fiind mult mai rentabilă din punct de vedere financiar.

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.