Un pianist maramureşean, alături de o pianistă chineză, în concert la Viena

0
106

Pianistul sighetean, Cadmiel Boţac, va concerta tocmai în capitala Austriei. Concertul este programat pentru data de 23 ianuarie, la Salonul Bösendorfer din Viena. Alături de Cadmiel Boţac, pe scenă va urca şi pianista Gemeilun Wang din Beijing. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român de la Viena.
Născut în 1997, Cadmiel Boțac a început să studieze pian în orașul natal Sighetu Marmației încă de la vârsta de patru ani, sub îndrumarea profesoarei Monica Chifor. El a câștigat numeroase premii naționale și internaționale și, de-a lungul anilor, a susținut concerte în întreaga lume. În noiembrie 2021, albumul de debut al lui Cadmiel Boțac a fost lansat la Editura Radio din București.
Albumul conține lucrări pentru pian solo de Ludwig van Beethoven, Frédéric Chopin și George Enescu. Un eveniment foarte important în dezvoltarea tânărului pianist este concursul internațional „Astana Piano Passion” din Kazahstan (2014), unde a câștigat premiul I. În iunie 2022, Cadmiel a câștigat concursul de muzică New Hope din România – premiul său reprezintă un turneu de zece concerte cu zece orchestre din România. Cadmiel este, în prezent, înscris la master la Universitatea de Muzică și Artele Spectacolului (Universität für Musik und Darstellende Kunst in Wien) din Viena, la clasa profesorului Stefan Arnold.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.