Arestat preventiv pentru tâlhărie

0
17

Vineri, 27 ianuarie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Baia Mare au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a unui tânăr de 21 de ani, iar, ulterior, pe numele acestuia s-a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.
În fapt, la data de 18 ianuarie, polițiștii au fost sesizați de către un bărbat, de 26 de ani, că în data de 17 ianuarie, în jurul orei 15, s-a întâlnit cu un tânăr căruia urma să îi vândă un telefon mobil. După ce au stabilit prețul telefonului, persoana vătămată i-a predat telefonul cumpărătorului, iar acesta din urmă a împins victima, căreia i-a fost pulverizat în față spray iritant lacrimogen de către o a doua persoană de sex masculin.
Persoanele bănuite de comiterea faptei au fugit și s-au urcat într-un taxi oprit la semafor, fiind urmăriți de persoana vătămată care a urcat după ei în taxi unde a reușit să își recupereze telefonul mobil.
Ulterior, persoanele bănuite de comiterea faptei au părăsit taxiul și au plecat pe jos.
În cauză, se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată.

Condamnat pentru violență în familie

Vineri, polițiștii din Borșa au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Vișeu de Sus, pe numele unui bărbat, de 46 de ani, din oraș.
Acesta este condamnat la o pedeapsă de 3 ani închisoare pentru violență în familie.
Bărbatul a fost depus în Penitenciarul Baia Mare.

Reținuți de polițiști pentru furt calificat

În urma activităților de cercetare penală și investigativ-operative, polițiștii au probat activitatea infracțională a unui grup alcătuit din 6 persoane specializate în sustragerea de combustibil din rezervoarele utilajelor, camioanelor și autobuzelor.
Vineri, polițiștii din Tăuții-Măgherăuș au dispus reținerea a 3 bărbați, iar sâmbătă, a fost reținut al patrulea, toți fiind cercetați în aceeași cauză.
În fapt, în perioada noiembrie – decembrie 2022, 6 bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 31 de ani, din județele Satu Mare și Maramureș, ar fi furat combustibil din rezervoarele mai multor autovehicule ce aparțin unor persoane juridice și fizice.
Cu ocazia cercetărilor, s-au obținut probe privind săvârșirea și a altor fapte similare pe raza altor localități din județele Maramureș și Satu Mare.
Cercetările continuă sub supravegherea unui procuror, în vederea documentării întregii activități infracționale a persoanelor bănuite de comiterea faptelor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.