Liceul din Baia Sprie devine hub de imprimare 3D

0
386

Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie se numără printre cele 10 unități de învățământ din țară incluse în ediția a V-a a proiectului „Meseriașii viitorului vor lucra cu imprimanta 3D”. Acestea participă la noi cursuri de imprimare 3D și robotică în licee, prin campania 3DUTECH.
Prin intermediul campaniei, mai multe școli din România devin anual hub-uri de imprimare 3D. La fiecare ediție, alte 10 licee din țară sunt dotate cu imprimante 3D performante, iar cel puțin 20 de profesori și 200 de elevi au oportunitatea să obțină gratuit certificarea recunoscută internațional ECDL 3D Printing.
Mai mult, în cadrul ediției din acest an vor fi continuate și concursurile naționale 3DUTECH de 3D design&printing dedicat liceenilor și profesorilor, care încurajează spiritul de competiție și crearea unei comunități extinse de practică în domeniul imprimării 3D, adăugând de data aceasta și o componentă de robotică.
De asemenea, anul acesta, licee de la ediții anterioare vor primi și roboți, iar profesorii și noi grupe de elevi din aceste licee vor putea obține și certificarea pe modulul ECDL Robotics.
Între timp, la inițiativa 3DUTECH, a fost aprobat un opțional național pentru liceu de către Ministerul Educației, profesorii pot obține credite profesionale transferabile pentru certificarea ECDL 3D Printing, iar recent ocupația “tehnician imprimare 3D” a primit aviz favorabil din partea Ministerului Muncii pentru introducere in COR. Programul urmărește o actualizare a calificărilor, care să țină pasul cu realitățile din piața muncii profund influențată de transformările tehnologice.
La Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie, profesori coordonatori ai proiectului sunt: dir. adj. Erika Laszlo și Iolanda Sztrelenczuk.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.