Tragedia din Turcia nu îi sperie pe turiști

0
115

Cutremurele din Turcia nu îi sperie pe amatorii de vacanță. Reprezentanții agențiilor de turism din Baia Mare spun că, în continuare, se înregistrează cereri masive pentru plecări în stațiunile turistice din Turcia. În plus, prețul pachetelor turistice se menține la un nivel ridicat, de anul acesta fiind semnalată o majorare a tarifelor pentru sejururile din țară, dar și din străinătate.

• Antalya nu e considerată o regiune cu risc seismic mare

„Au existat câteva întrebări din partea clienților referitoare la vacanțele din Turcia, dar nu sunt îngrijorări mari. Nu am avut refuzuri din partea turiștilor în ce privește alegerea ca destinație de vacanță a Turciei. Nu au fost persoane care să ne spună, de exemplu: noi nu mai călătorim pentru că acolo au fost cutremure. În continuare, sunt cereri semnificative pentru un concediu în Turcia”, a spus Daniela Grigorescu, reprezentanta unei agenții de turism.
De cealaltă parte, Diana Iluț, managerul unei alte agenții de turism, consideră că nu sunt motive de îngrijorare pentru că Antalya e departe de zona unde s-au înregistrat cutremurele. În plus, Antalya nu e considerată o regiune cu risc seismic mare.
Așa că Turcia se menține în topul preferințelor maramureșenilor, în ciuda scumpirii tarifelor pentru un sejur. Aici e un raport bun între prețul și calitatea serviciilor oferite, iar pentru familiile cu copii rămâne cea mai bună alegere, având în vedere că micuții au la dispoziție, la discreție: înghețată, gogoși, plăcințele, în cazul pachetului turistic all inclusive, a adăugat Diana Iluț.

• agențiile de turism au înregistrat o avalanșă de cereri

De altfel, prețurile la pachetele turistice s-au majorat de la începutul anului, în unele situații, creșterea fiind de până la 30%. Astfel, un sejur în Turcia, în plin sezon, poate porni de la 1.200 euro, în cazul unui cuplu fără copii, sau 1.500 euro, o familie cu copii, și ajunge la câteva mii de euro, în funcție de hotelul ales, de distanța față de aeroport, de distanța față de plajă.
În cazul Cretei, tarifele pot porni de la 450 euro/ persoană dacă e vorba de un pachet turistic ce include cazare fără masă și pot urca la peste 800 euro/ persoană cu all inclusive. Cu toate acestea, maramureșenii nu s-au răzgândit în privința plecării în concediu în afara țării. Din contră, agențiile de turism au înregistrat o avalanșă de cereri pentru pachetele turistice, chiar din a treia zi a anului. În continuare, e un trend ascendent în privința solicitărilor pentru o vacanță, destinațiile externe fiind cele preferate de maramureșeni. Deja sunt situații în care nu se mai găsesc locuri la unele hoteluri și chiar la unele curse de avion, cu plecare din Baia Mare.

• într-o oarecare decădere în topul preferințelor este Egiptul

Cele mai căutate destinații de vacanță sunt: Turcia, Grecia, mai ales Creta, având în vedere că există avion direct pentru această direcție din Baia Mare. Sunt în top și stațiunile turistice din: Spania, Cipru, Malta, Maldive. De asemenea, maramureșenii optează și pentru destinații exotice precum: Thailanda, Republica Dominicană, Zanzibar, Dubai etc. chiar dacă au de scos din buzunar sume consistente. Într-o oarecare decădere în topul preferințelor este Egiptul, care a fost destinația de vacanță a anului 2020 și s-a menținut pe podium chiar și în 2021. Ca urmare a creșterii tarifelor, Egiptul a ajuns să fie ocolit de maramureșeni. În privința destinațiilor interne, cererea se menține scăzută pentru că e mai rentabil din punct de vedere financiar să mergi în plan extern, sunt cam aceleași tarife, iar serviciile sunt net superioare față de stațiunile românești.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.