Colegiul „Saligny”, școală în folosul comunității

0
409

Colegiul Tehnic ,,Anghel Saligny” Baia Mare se numără printre cele 22 de unități de învățământ din țară care au câștigat finanțare în concursul de proiecte de Service Learning „Școli în folosul comunității”, organizat de Fundația „Noi Orizonturi”, în colaborare cu Lidl. Ambele proiecte depuse de colegiul băimărean au fost declarate câștigătoare și vor fi implementate în următoarele patru luni.
Unitățile de învă­ță­mânt și profesorii care au urmat cursul online “Școli în folosul comunității” în anul 2021 și 2022 au avut șansa să își înscrie proiectele de Service Learning în competiția de proiecte “Școli în folosul comunității”, ediția 2022-2023, și să câștige fonduri suficiente pentru implementarea acestora.
În urma evaluării, 22 de instituții de învă­ță­mânt din 15 județe vor primi finanțare.
Unul dintre proiectele depuse de Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” Baia Mare vizează determinarea gradului de potabilitate a apei izvoarelor din jurul orașului Baia Mare și realizarea unor pagini de prezentare a izvoarelor și a zonei lor din punct de vedere turistic, pagini care vor avea un cod QR expus în zona izvoarelor, pentru a încuraja și turismul regional.
Al doilea proiect al colegiului băimărean are ca scop realizarea unui documentar (“Maramureșul de ieri și de azi”), o istorie vie, preluată din mărturiile vârstnicilor zonei, care să vizeze evoluția comunității locale din ultimii 40 de ani și trecerea de la regimul comunist la cel democratic.
Cadrele didactice care vor implementa proiectele (opt profesori ai Colegiului Tehnic ,,Anghel Saligny” Baia Mare) au urmat cursul de formare oferit de Fundația “Noi Orizonturi”, pentru elaborarea și implementarea proiectelor de Service Learning.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.