SLIMM • Toți angajații din învățământul maramureșean și-au primit salariile

0
43

Deși exista riscul ca, luna aceasta, remunerațiile din Educație să întârzie întrucât kitul actualizat al aplicației Edusal a fost livrat cu nepermis de mare întârziere, marţi, 14 februarie, salariile tuturor angajaților din învățământul maramureșean au fost achitate.
SLI MM consideră că atât secretarii, cât și contabilii care au efectuat, în această perioadă, muncă suplimentară, sunt îndreptățiți să solicite conducerii unității de învățământ, compensarea muncii suplimentare prin ore libere plătite.
Deși, prin prevederi legale, au existat majorări ale salariilor de bază pentru personalul plătit din fondurile publice, în 2021 și 2022, personalul didactic auxiliar nu a beneficiat efectiv de ele, salariile de bază fiind “înghețate” începând cu anul 2019, mai atrage atenția SLI MM.
Mai mult, SLIMM solicită pentru această categorie de personal acordarea unui spor de suprasolicitare neuropsihică de 10% din salariul de bază așa cum beneficiază personalul didactic și personalul didactic de conducere sau/ și un spor pentru complexitatea muncii de 15% din salariul de bază, așa cum e prevăzut pentru personalul cu atribuții de salarizare și control financiar din inspectoratele școlare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.