Sindicaliștii din Educație amenință cu greva generală

0
22

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” își exprimă nemulțumirea față de decizia coaliției care guvernează România de a elimina din proiectul Legii Învăță­mântului Preuniversitar articolul privind salarizarea personalului didactic.
“Transpunerea în practică a acestui articol ar însemna ca un profesor debutant să obțină un venit net de aproximativ 3.900 de lei, mai mic decât a multor categorii de salariați cu studii inferioare celor ale cadrelor didactice. Prin eliminarea acestui articol, înțelegem că, în noua lege de salarizare elaborată de către Ministerul Muncii, nu se dorește ca personalului didactic să i se acorde un nivel de salarizare motivant și în concordanță cu importanța activității profesionale desfășurate”, subliniază reprezentanții celor două federații.
Sindicaliștii își exprimă, de asemenea, nemulțumirea față de nerezolvarea problemelor salariale ale personalului nedidactic, cerința fiind aceea ca salariile acestei categorii profesionale să fie majorate la nivelul maxim prevăzut de Legea 153/ 2017.
Cele două federații cer de urgență Guvernului României să găsească soluții la problemele semnalate, iar în cazul în care solicitările lor rămân fără rezolvare, angajații din Educație se pregătesc de următoarele acțiuni de protest: pichetarea sediului Guvernului și a sediilor prefecturilor în lunile martie și aprilie; marș de protest desfășurat în București în luna mai; declanșarea grevei generale în ultima decadă a lunii mai; alte acțiuni specifice.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.