Peste 150 milioane lei pentru lucrări de apă-canal în Poienile de sub Munte

0
49

În luna februarie a fost semnat Contractul de finanțare pentru “Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Maramureș”.
Printre localitățile beneficiare se regăsește și Poienile de sub Munte. Contractul s-a parafat practic între Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de management pentru POIM, pe de o parte și SC Vital S.A. împreună cu ADI-Maramureș în calitate de beneficiar, pe de altă parte.
Printre cele 30 de localități care vor beneficia de această investiție face parte și Comuna Poienile de sub Munte. Valoarea totală a investiției pentru UAT Poienile de sub Munte este de 158.877.564 lei (32.108.802 euro) fără TVA. Cofinanțarea UAT-ului din bugetul local este de 2% din valoarea de investiție eligibilă, adică 2.996.898 lei (603.646 euro) fără TVA.
În cadrul proiectului urmează să fie reabilitată Stația de tratare a apei în „Gura Rici”, peste 25 de km extindere rețea de distribuție apă, 2 stații de pompare apă potabilă, peste 900 m de conducte de refulare și aproximativ 2.900 de branșamente noi estimate. De asemenea, se va construi și o stație de epurare-ape uzate, peste 21 km de canalizare și 6 stații de pompare apă uzate.
În primăvara acestui an se vor scoate la licitație lucrările de reabilitare/construire a noi stații de epurare în prima etapă. În a doua etapă, lucrările pentru extinderea rețelelor. Ulterior, în a treia etapă, se va face dotarea cu echipamente.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.