20 milioane euro, pentru rezolvarea problemelor de apă-canal în Șomcuta Mare

0
40

Lipsa rețelelor de apă și canalizare în unele localități aparținătoare este problema principală cu care administrația locală din Șomcuta Mare se confruntă, dar intenționează să o rezolve în cel mai scurt timp.
Nici la capitolul infrastructură rutieră lucrurile nu sunt rezolvate în totalitate, însă reabilitările de drumuri vor începe curând, când vremea o va permite.
“În Orașul Șomcuta Mare avem probleme cu străzile. Pentru ele avem totuși semnat contract de finanțare prin PNI Anghel Saligny, astfel că din această lună, când vremea ne permite, constructorul va intra la execuție și le vom finaliza. Pe trei localități, cea mai mare problemă o avem cu lipsa apei și vorbim aici despre Ciolt, Hovrila și Buteasa, iar cu canalizarea, în toate localitățile. Astfel, am depus proiect pe extindere canalizare la Șomcuta și acum pregătim un studiu de fezabilitate pentru introducerea apei în cele 3 localități menționate, plus canalizare pentru cele 7 localități componente ale orașului. Deci va fi un proiect foarte mare, complex, dar pe care sperăm că vom reuși să îl depunem și să obținem finanțare. Cred că valoarea totală ajunge la circa 20 milioane euro”, a spus primarul Gheorghe Buda.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.