Colaborare inedită în lumea modei • Hainele pictate de artista Dora Sălăjan vor fi promovate de Cătălin Botezatu

0
231

Artista plastică băimăreană, Dora Sălăjan, a cucerit inima mai multor vedete cu hainele pictate de ea. Printre cei care au fost impresionați de stilul original și de talentul băimărencei a fost și celebrul creator de modă, Cătălin Botezatu. Pentru că i-au plăcut mult gecile pictate de Dora Sălăjan, designerul vestimentar a fost de acord să perfecteze o colaborare cu artista plastică.

Așa că, brandul Dorei va apărea pe aceeași etichetă cu brandul lui Cătălin Botezatu. Mai mult, creațiile sale vor fi promovate și vândute în magazinele și pe site-urile lui Cătălin Botezatu. Nu este singura vedetă impresionată de gecile pictate ale Dorei Sălăjan. Omul de televiziune, Victor Slav, și designerul vestimentar, Raluca Bădulescu, se numără printre celebritățile care au în colecția personală de haine, geci pictate de Dora Sălăjan.

De pe scena Fashion Week, la o colaborare cu vedetele

R: Ați fost prezentă pentru a doua oară la un eveniment de marcă din lumea modei, Fashion Week. De data asta v-ați întors cu un rezultat pe măsură.
D.S.: Da. Am fost la Fashion Week în Cluj, în toamna anului trecut. În cadrul evenimentului, managerul Ștefan Farel m-a recomandat la Cătălin Botezatu pentru o eventuală colaborare. Eu îi făcusem cadou o geacă pictată. A cerut să îi pictez cai. După eveniment am ținut legătura cu Ștefan Farel. Mi-au spus că ce pictez eu pe haine nu au mai văzut.
R: Ce a spus Cătălin Botezatu despre geaca dăruită?
D.S.: A fost o geacă de blugi, personalizată, cu ce și-a dorit dânsul. Eu pot să pictez și ce își dorește clientul. M-am gândit la o herghelie de cai care aleargă și așa am pictat caii respectivi. I-a plăcut foarte mult. De acolo s-au legat toate: o prietenie, dar și o colaborare. Am semnat acest contract de colaborare. El fiind foarte ocupat trebuie să perfecționăm anumite lucruri. De prima dată când am ajuns la Fashion Week am fost remarcată. A fost o rampă de lansare. Nu numai că vine lume bună din domeniu, dar se face și multă publicitate în presă. Nu ai cum să nu fii remarcat. Să ajungi să colaborezi cu Cătălin Botezatu e ceva…
R: Îl admirați?
D.S.: Bineînțeles, eram fan. Îl admiram. Mi-a plăcut ce creează. Îl admir și ca om, cum este zi de zi. Până să ajung la Fashion Week nu am visat niciodată la așa ceva. Nici nu aveam curaj să mă gândesc așa sus. Dar i-am admirat munca. Când era la Kanal D tot timpul îl urmăream. Îmi plac originalitatea și eleganța lui. Îl urmăresc pentru că am ce să învăț de la el. Prin felul de a vorbi, mereu ai ce învăța de el. E un om echilibrat, cult. Îmi place să văd cum se comportă, cum gândește.
R: Dumneavoastră care ați admirat originalitatea lui Cătălin Botezatu ați dorit ca la rândul dvs. să fiți originală în tot ce faceți.
D.S.: Numai așa te poți face remarcat, să fii unic cu ce faci. Dacă copiezi pe cineva nu mai are aceeași valoare. În ce privește pictura pe haine, eu mă inspir din multe idei ale mele. Chiar dacă văd ceva, o transpun în stilul propriu. Îmi place să fac o singură ținută, unică, nu fac ținute în serie. De exemplu, gecile de blugi le cumpăr din comerț, dar le transform și abia apoi le pictez. Nu sunt adepta să văd două lucruri la fel, identice. Îmi place să personalizez orice.
R: Cătălin Botezatu v-a dezvăluit ce îi place în creațiile dvs?
D.S.: Cătălin Botezatu a spus că îi place ce fac. A zis că și în colaborarea noastră nu îmi va spune ce anume să fac, ca să nu mă deturneze de la stilul original, ci mă va lăsa să pun în practică ceea ce știu eu mai bine. Mi-a spus că îi place cum lucrez, ce lucrez și mă va lăsa să îmi desfășor ima­ginația. Nu numai de acum, ci încă de acum doi ani ne-am întâlnit. Prima dată când am fost la prezentare m-a remarcat. I-a plăcut de atunci. Managerul de la Fashion Week a fost cel care a creat puntea de legătură.
R: Iată ce a însemnat să aveți curaj și să participați la un asemenea eveniment. Curajul dvs. v-a adus la acest parteneriat. Ce va presupune?
D.S.: Vrem o colaborare de lungă durată. Vom face și evenimente împreună: o prezentare de modă, o să ne gândim. Sunt foarte mulțumită unde am ajuns în acest moment. M-am gândit chiar la o prezentare cu el. Dar trebuie să facem niște pași mărunți, dar siguri. Un show presupune minimum 2 ore. Va trebui să vedem sub ce formă va putea fi organizat. El iubește Maramureșul. Îi place mult în Maramureșul Istoric și în Cluj. Chiar a spus că Clujul e a doua lui casă.
R: Veți implementa brandul dvs. alături de brandul lui.
D.S.: Da, aceeași etichetă. Hainele mele vor fi comercializate în magazinele sale, pe site-urile sale. Va fi o etichetă comună și astfel voi avea șansa să fiu văzută de cât mai multă lume.

“Dacă vrei să evoluezi, trebuie să ieși din carapace”

R: Ați ajuns în punctul culminant al activi­tă­ții dvs.
D.S.: Eu zic că se poate și mai sus, dar pentru moment e bine. E important omul potrivit la locul potrivit. Degeaba stai într-o carapace și nu ieși la evenimente. Lumea nu știe că exiști. Oportunitatea de a ieși afară, de a fi văzut e importantă. Dacă ieși, ești văzut. Unui artist îi place să stea mai izolat, să stea în mediul său. Dar dacă vrei să evoluezi e obligatoriu să ieși.
R: Ați avut încredere în ceea ce faceți și ați îndrăznit.
D.S.: Ștefan Farel mi-a dat încredere. El m-a invitat. A zis: hai că poți. Dacă nu era el să îmi dea impulsul, eu nu aveam curajul să particip. Pentru că e o lume consacrată, sunt designeri celebri, am avut emoții.
R: Spuneați că vă veți lansa produsele în magazinele lui Cătălin Botezatu. Și mai spuneați că doriți să vă înscrieți ca marcă înregistrată.
D.S.: Mă voi înregistra cu Salvador Patric și voi încerca să creez un brand unic cu această marcă. Va fi o marcă recunoscută pe piață, unică. În momentul în care cineva își va cumpăra ceva de pe piață va ști că e ceva unic.
R: Dintre creațiile dvs. au ajuns și la alte vedete.
D.S.: A fost inițiativa mea. Având în vedere că sunt niște oameni cunoscuți, m-am gândit să le fac câte un dar să mă fac remarcată. La toți le-am dăruit geci personalizate. La Victor Slav i-am pictat un portret decriptat. Poți să faci portret stilizat. Nu merge să pictezi pe o geacă de blugi cum pictezi pe o pânză. Au fost foarte încântați cu toții. Au zis că le vor purta. La evenimentul din toamnă, mister România din 2022 a luat o geacă pe el și s-a plimbat tot evenimentul cu ea. Tot timpul îmi spunea că îi place foarte mult. Geaca aceea am dăruit-o lui Victor Slav. Ralucăi Bădulescu i-am mai făcut o geacă, la Ștefan Farel, la Mister România din 2022.

“În pictatul pe haine mă simt unică”

R: Practic, 2022 a fost un an plin de semnificații pentru dvs.
D.S.: Da, am mers din bine în mai bine, de la un an la altul. În forță a început și anul 2023, deoarece am avut de parcurs toate demersurile necesare pentru a perfecta contractul de colaborare cu Cătălin Botezatu. Cu siguranță voi avea și alte cereri, vor fi bartere, pentru că la bartere se fac daruri pentru a fi remarcat. Când va fi ceva eveniment, le voi oferi o geacă.
R: Ați lăsat la o parte pictatul pe pânză.
D.S.: În pictura pe haine mă simt mai unică. Remarcată cu adevărat m-am simțit mai mult în domeniul design vestimentar. Deși am primit diploma de excelență și pentru tablourile pictate. Dar pictatul pe haine mă împlinește sufletește. Asta e ceea ce o definește pe Dora Sălăjan. La Teatrul Ararat, am făcut scenografiile. Urmează să lucrez cu Claudiu Pintican să creez ținutele pentru un spectacol. Voi vedea ce va mai urma. Colaborările vin, le aștept cu drag pe toate. Dacă ești pasionat și muncești, poți trăi din pictură. Dacă faci acest lucru la mare artă, se poate trăi. Eu sper ca în timp să mă fac remarcată și pe plan internațional.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.