Mii de vizitatori la Planetariu, de Noaptea Muzeelor

0
53

Muzeul de Științe Astronomice din Baia Mare a fost luat cu asalt de vizitatori, în Noaptea Muzeelor. În total, au fost 1.430 de vizitatori care au trecut pragul Planetariului băimărean.
Dacă în program accesul în cupola planetariului era oferit din oră în oră, datorită afluxului vizitatorilor, instituția s-a adaptat, organizând intrări din 30 în 30 de minute, de fiecare dată cu sala arhiplină, până către ora 1 dimineața (deși programul anunțat a fost până la 23.30). Activitățile educaționale au ținut în suspans sute de copii și părinți, iar “magicianul” Andrei Avram a demonstrat că știința este la îndemâna tuturor și – mai ales că știința nu este plictisitoare, ci poate fi distractivă și … interactivă. Concertul formației “Echoes of a burning memory” a captivat atenția publicului tânăr, iar muzica s-a auzit extrem de bine în amfiteatrul parcului tematic. Piesa de rezistență din meniul Nopții Muzeelor a fost prezentarea în interpretare nocturnă a proiectorului stelar Karl Zeiss ZKP1, de fabricație germană (Jena), bijuterie tehnică aflată temporal undeva la jumătatea centenarului planetariului (1923 – 2023, apoi 2024 și 2025 cu diverse momente).
O altă atracție a copiilor, în nocturnă, a fost – ca în fiecare an – parcul astronomic în aer liber, iluminat, planetele sistemului solar și Soarele însuși primind sute de îmbrățișări de la copiii sosiți la Noaptea Muzeelor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.