Autobuzele electrice au ieşit pe străzi în Sighetu Marmaţiei!

0
95

Cele 7 autobuze electrice au efectuat primele probe de traseu și până la finele lunii toate mijloacele de transport în comun nepoluante vor circula pe rutele stabilite.
”Toate autobuzele electrice au sosit conform contractului. Am reuşit să le şi înmatriculăm, sunt asigurate. Este pregătită şi hotărârea de CL privind darea lor în administrarea societăţii MaraNord. După ce proiectul de hotărâre va fi adoptat, ele vor putea circula în Municipiul Sighetu Marmaţiei pe rutele care sunt deja stabilite. Am făcut prima cursă de probă. Avem în lucru şi staţiile de încărcare lentă care se află la sediul MaraNord şi staţia de încărcare rapidă, amplasată în zona Big. Doar trei dintre staţii funcţionează pe transformatorul existent, însă până la finalul acestei luni urmează să vină şi transformatorul nou, astfel că toate cele şapte staţii de încărcare lentă să fie puse în funcţiune. Deci, în scurt timp, vom avea autobuzele electrice circulând pe străzile municipiului după programul stabilit” – a explicat primarul Vasile Moldovan.
Un expert al firmei ce asigură service-ul pentru autobuze a venit pentru instructajul şoferilor ce vor conduce noile mijloace de transport în comun.
”Sunt aici pentru a instrui conducătorii auto şi pe cei din personalul atelierului de la MaraNord cum să exploateze autobuzele electrice în mod corespunzător, să le repare şi să le întreţină. Acestea sunt de ultimă generaţie, nepoluante, cu foarte multe sisteme de siguranţă, atât pentru pasageri, cât şi pentru pietoni. Şoferii trebuie să ştie că regimul de mers al unui autobuz electric nu este identic cu cel al unuia cu motor cu combustie internă. Cel mai mult aici diferă modul de recuperare a energiei, prin stilul de frânare şi accelerare, el fiind optimizat pentru consum, să parcurgă o distanţă cât mai mare cu o singură încărcare a bateriilor”, a spus expertul tehnic.
Pentru început, autobuzele electrice vor deservi doar rutele interne.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.