Max Verstappen se impune la Monte Carlo, într-o cursă animată de ploaie

0
19

Max Verstappen a ieșit victorios la capătul Marelui Premiu al Principatului Monaco, animat de ploaie. Olandezul a obținut a patra victorie în Formula 1 din acest sezon.

Plecat din pole position, Verstappen a condus până la capăt, dar după turul 50 al cursei, o ploaie, așteptată dealtfel, a făcut ca o parte din monoposturi, inclusiv cel al olandezului, să se avarieze ușor atingând barierele de protecție, în drum spre boxe, unde aveau să schimbe pe anvelope intermediare.

Spaniolul Alonso a ratat ocazia de a trece în frunte, după ce la primul schimb a pus anvelope medii, în loc de intermediare, fiind apoi nevoit să revină la boxe, fapt care l-a costat practic victoria.

În ciuda unui număr destul de mare de incidente pe pistă, doar Lance Stroll a abandonat, iar Verstappen a obținut o victorie cu puțin noroc, înregistrând a 39-a victorie pentru Red Bull – eclipsând astfel vechiul record al lui Sebastian Vettel, de 38 de victorii.

Fernando Alonso și Esteban Ocon au completat podiumul, cu Lewis Hamilton pe locul patru, urmat de colegul său de la Mercedes, George Russel și de Charles Leclerc, care a terminat pe locul șase.

Pentru Ocon, considerat surpriza etapei, acesta este primul podium al sezonului.

În clasamentul piloților, Verstappen conduce cu 144 de puncte, urmat de colegul său de la Red Bull, mexicanul Sergio Perez, cu 105 puncte, și de Alonso, cu 93.

Red Bull Racing Honda conduce clasamentul constructorilor, cu 249 de puncte, urmată la mare distanță de Aston Martin, cu 120 și de Mercedes cu 119.

(sursa: Mediafax)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.