Peste 260 de studenți au absolvit „Literele”

0
88

Peste 260 de absolvenți ai Facultății de Litere din cadrul Centrului Universitar Nord din Baia Mare au sărbătorit ieri, 12 iunie, finalizarea programului de studii universitare de licență printr-un curs festiv, găzduit de Sala Sporturilor „Lascăr Pană” Baia Mare. Festivitatea emoționantă – care a reunit peste 1.000 de aparținători – a fost precedată de un marș prin oraș al absolvenților.

A 33-a generație a Facultății de Litere și a 62-a de când s-au pus bazele învățământului pedagogic superior în municipiul Baia Mare este marcată de o predilecție a tinerilor înspre specializările Asistență socială, respectiv Comunicare și relații publice.

„Cea mai numeroasă specializare este Asistența socială, cu 68 de absolvenți prezenți la curs, urmată de Comunicare și relații publice, cu 58 de absolvenți”, a punctat conf. univ. dr. Ioan Mircea Farcaș, decanul Facultății de Litere.
Ceilalți studenți ai promoției 2023 au absolvit specializări precum: Limba și literatura română, Limbi Moderne Aplicate, Etnologie, Filosofie, Jurnalism etc.
„Emoțiile sunt aceleași, de fiecare dată. În primul rând, aș dori să îi felicit pe absolvenți pentru finalizarea cu succes a unei etape deosebit de frumoase a vieții lor și îi invit să continue să studieze deoarece educația poate să schimbe lucrurile în bine”, a subliniat prof. univ. dr. Petrică Pop-Sitar, prorector.
În prezent, Facultatea de Litere are aproximativ 1.500 de studenți, dintre care circa 1.000 sunt la programul de licență, iar 500 la master.
Admiterea va începe în data de 10 iulie, online, urmând să fie disponibil și un birou dedicat înscrierii onsite.
Pentru domeniile de licență, se vor putea face înscrieri la toate cele 11 specializări ale Facultății de Litere.
La master, vor fi disponibile locuri și în cadrul specializării Construcție și inovare curriculară, destinată celor licențiați în Pedagogia învățământului primar și preșcolar.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.