Modificări aduse legii privind violența în familie

0
30

Săptămâna trecută, polițiștii de prevenire și cei de la Serviciul de Ordine Publică de la Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș s-au întâlnit cu angajații din două societăți comerciale din Baia Mare.
Scopul întâlnirii a fost de a aduce la cunoștința cetățenilor modificările legii privind violența în familie, aceasta fiind una din prioritățile naționale ale Poliției Române.
O modificare importantă adusă legii este ordinul de protecție provizoriu pe care polițistul poate să îl emită la fața locului. Acesta e valabil 5 zile, este înaintat instanței și poate fi prelungit până la 6 luni printr-un ordin de protecție. În cazul în care agresorul încalcă ordinul de protecție provizoriu sau ordinul de protecție emis de instanță este pasibil de o pedeapsă cu închisoarea între 6 luni și 5 ani.
Victimele pot beneficia de locuințe protejate, oferite de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și Centrul Social Tranzit. Aici primesc adăpost, hrană, consiliere psihologică, juridică, vocațională.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.