Drumul județean Stoiceni-Costeni, asfaltat pentru prima dată

0
620

Drumul de legătură între unitățile administrativ-teritoriale Cupșeni și Târgu Lăpuș, care leagă localită­țile Stoiceni și Costeni, era practicabil doar cu căruța sau mașini 4×4 până în urmă cu câteva zile, când au început lucrările.
Luni, 31 iulie, va fi turnat al doilea strat de emulsie, iar de marți se va începe turnarea primului strat de asfalt, urmând ca în maximum două săptămâni să se finalizeze această lucrare.
Pe acest șantier se utilizează, pentru prima dată, utilajele noi, în valoare de 6 milioane euro, achiziționate pentru societatea Drumuri și Poduri Maramureș. Lucrările la drum vin cu o serie de beneficii pentru locuitorii din zonă: reducerea timpului în care oamenii ajung în Tg. Lăpuș, timp redus de intervenții de urgență, precum și deschiderea zonei către investiții turistice care, implicit, vor aduce dezvoltare și creștere economică pentru Țara Lăpușului.
”Acest drum nou de legătură este al șaptelea drum județean de pământ sau piatră, pe care se toarnă asfalt pentru prima dată. Până în prezent, următoarele drumuri județene de pământ sau piatră, care nu au fost asfaltate niciodată și pe care noi, prin societatea Drumuri și Poduri Maramureș, le-am reabilitat integral sunt: Chelința – limită județul Sălaj, Sălnița – Româ­nești, Botiza – Poienile Izei, Codru Butesii – Preluca Nouă, Coltău – Arieșu de Pădure, Poienile de sub Munte – cătun Luhei și Stoiceni – Costeni” – a precizat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.