Adulţii cu dizabilităţi din Centrul de Zi Pinochio Cărbunari, în excursie prin Maramureş

0
494

Şi persoanele cu dizabilităţi au dreptul de libertate la mişcare, iar problemele de sănătate pe care le au nu trebuie să le oblige la o viaţă captivă. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care ASSOC, cu susţinerea Consiliului Judeţean Maramureş, a iniţiat un proiect în beneficiul acestei categorii de persoane.
Adulţii cu dizabilităţi din Centrul de Zi ASSOC, dar şi din Centrul Pinochio de la Cărbunari au avut posibilitatea astfel să descopere frumuseţile Maramureşului şi să viziteze obiectivele turistice mai importante.
Cea mai recentă excursie a fost organizată în zona Moisei – Borşa, unde grupul a ajuns până la cota 1.663 m, punctul de sosire al telegondolei. Drumul până acolo, panorama cu Munţii Rodnei şi Munţii Maramureşului, dar şi aerul curat le-a „umplut bateriile” tinerilor, mai ales că pentru cei mai mulţi dintre ei a fost o experienţă unică.
Un alt punct de referinţă a fost Mausoleul de la Moisei, monument ridicat de sculptorul Vida Gheza, în memoria maramureşenilor ucişi de trupele horthyste la retragerea din zonă, în 14 octombrie 1944.
Un popas s-a făcut şi la mănăstirea din Moisei, unde stareţul, părintele arhimandrit Teofil Pop, i-a primit cu mare drag pe tineri, care apoi au fost serviţi cu multă ospitalitate de restaurantul Galileo aceştia servind cea mai bună pizza.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.