Tabăra „PUNTE”, legătură educațională și de prietenie

0
210

Zilele trecute s-a încheiat cu multă emoție „Tabăra de excelență în Maramureș – PUNTE educațională Maramureș – Hîncești – Strășeni – Ungheni”, proiect finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României și implementat de Consiliul Județean Maramureș.
Pe parcursul celor șase zile de tabără, olimpicii au descoperit Maramureșul cu tradițiile și obiceiurile sale, s-au implicat în ateliere meșteșugărești și vizite, oferind astfel prilejul de a cunoaște și prețui identitatea națională comună.
Atracțiile taberei au fost: atelierele de olărit, sculptură, pielărie, podoabe tradiționale și de gastronomie, vizitele la muzeele și Biblioteca Județeană din Baia Mare, la biserici de lemn din Maramureș aflate în patrimoniul UNESCO, precum și la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței din Sighetu Marmației și Muzeul Memorial “Dr. Vasile Lucaciu” din Șișești.
Cei 40 de elevi olimpici din cele trei raioane din Republica Moldova și din Maramureș, alături de 12 profesori însoțitori și de reprezentanți din partea Consiliilor Raionale Hîncești, Strășeni și Ungheni, au primit la finalul taberei din partea organizatorilor, reprezentați de vicepreședinții Consiliului Județean Maramureș, Doru Alexandru Lazăr și Radu Trufan, diplome și cadouri-amintire despre Maramureș.
Evenimentul a fost onorat și de prezența doamnei Anca Minodora Hendea, secretar de stat în cadrul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Elevii și profesorii prezenți au mulțumit pentru zilele minunate petrecute în tabără și aportul educațional consistent primit.
Tabăra s-a încheiat într-un cadru mirific la Șuior Cota 1000, cu o șezătoare în cadrul căreia olimpicii din cele trei raioane și județul Maramureș și-au prezentat portul și tradițiile, au cântat în jurul unui foc de tabără și au legat prietenii pe termen lung.
Proiectul a fost finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României și a avut ca obiectiv principal promovarea și susținerea excelenței în educație în rândul elevilor de liceu olimpici la limba română și istorie din raioanele Hîncești, Strășeni și Ungheni din Republica Moldova, prin conectarea interregională cu tineri olimpici din județul Maramureș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.