Trofeul Baia Mare la viteză în coastă

0
149

Trofeul Naţional Masters de viteză în coastă reintră în acţiune în perioada 25-27 august, atunci când este programată etapă maramureşeană – Trofeul Baia Mare – pe serpentinele Gutâiului emblematic, cunoscut şi sub denumirea de „Iadul Verde” datorită arborilor trainici ce „îmbrăţişează” zecile de viraje ale traseului de concurs
Sezonul noului Trofeu Naţional Masters continuă la sfârşitul lunii august în pofida neclarităţilor din ultima perioadă. Deşi s-a aflat sub semnul incertitudinii până mai acum câteva zile, mult-îndrăgita etapă băimăreană rămâne în picioare.
Totul a început în 1973. ”La acel moment, competiţia de pe Gutâi devenea componentă a calendarului din Campionatul Naţional de viteză în coastă, fiind chiar etapa de debut a sezonului respectiv. O enigmă! Asta a fost Trofeul Baia Mare pentru cei mai mulţi piloţi ai acelor vremuri, şi totuşi, posibil chiar acest fapt a influenţat prezenţa la start a peste 60 de piloţi”, scriu cei de la FRAS despre primul concurs din Maramureş.
Printre ei, s-au numărat Laurenţiu Borbely – câştigător al primei ediţii, Marin Dumitrescu – venit pe poziţia secundă la numai o zecime în spatele clujeanului, precum şi Nicolae Leu, Constantin Pescaru, Doru Stanciu, Flaviu Bran-Băliban sau localnicul Victor Nicoară – cel ce de-a lungul perioadei de glorie al anilor ‘70-’80 a devenit „stăpân” pe traseul de pe Gutâi.
Ediţia din acest an a Trofeului Baia Mare se va desfăşura în perioada 25-27 August, cu Start Festiv şi Festivitate de premiere în centrul istoric al municipiului Baia Mare. Acţiunea automobilistică se mută la Baia Sprie în zilele de sâmbătă şi duminică, fiind programate câte patru manşe competiţionale în ambele zile: două de recunoaştere şi două de antrenament în ziua de sâmbătă, respectiv alte două de recunoaştere şi cele două decisive – de concurs, pentru ziua de duminică.
Organizat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, Trofeul Baia Mare se bucură de susţinerea autorităţilor locale – Consiliul Judeţean Maramureş, Primăria municipiului Baia Mare, Primăria oraşului Baia Sprie şi compania Vital.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.