Un nou parc industrial în Maramureș

1
3615

Consilierii maramureșeni au dat undă verde pentru depunerea unei cereri la Primăria Giulești în vederea transferului unui teren situat între Ferești și Ocna Șugatag, pe care ar urma să fie realizat un parc industrial de specializare inteligentă, prin Programul Operațional Regional.
Cererea de finanțare pentru parcul industrial din Giulești ar urma să fie depusă săptămâna viitoare.
“Am căutat de ceva vreme un teren pretabil pentru realizarea unui parc industrial. Având configurație de deal și munte nu am reușit să identificăm multe terenuri. Nu am identificat în zona Sighet, Moisei pentru că din păcate aceste primării nu dețin terenuri pretabile pentru realizarea unor parcuri industriale să putem fi eligibili pentru o finanțare europeană nerambursabilă. De îndată ce Primăria Giulești va aproba cererea, vom face demersurile necesare pentru ca săptămâna viitoare să putem depune cererea de finanțare pe Programul Operațional Regional”, a punctat președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.
Pentru primele 4 proiecte ce vizează realizarea unor parcuri industriale, Târgu Lăpuș, Fărcașa, Șomcuta și Baia Sprie s-au depus cererile de finanțare. Oficialii CJ spun că solicitările au fost depuse între primele 10 proiecte pe POR și toate îndeplinesc punctajul minim de 90 de puncte, deci trec pragul de calitate.
“Aceste proiecte vor fi finanțate prin Programul Operațional Regional. Va urma perioada de clarificări, de precontractare, contractare, se vor mai face anumite ajustări, pentru fiecare proiect s-a lucrat peste un an și cred că vor fi finanțate” – a adăugat Ionel Bogdan.

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.